Kevätkokous Suomenlinnassa 6.-7.5.

Ajankohta: 

6.5.2017 - 7.5.2017

Kevätkokous ja tulkkipäivät järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 6.-7. toukokuuta Helsingissä, Suomenlinnassa. Päivien tapahtumapaikkana on Hostel Suomenlinnan kokoussali osoitteessa Suomenlinna C9.

Kokouksen mielenkiintoisinta antia on varmasti jo Uudet tuulet -keskustelutilaisuuksissa esille nostettu SVT:n tulevaisuus. Käännösalan asiantuntijat KAJ ry on kiinnostunut yhdistymään SVT:n kanssa suureksi, noin 2 800 jäsenen monikielisen viestinnän ja tulkkauksen asiantuntijoiden ammattiyhdistykseksi. Yhdistykselle tultaisiin keksimään uusi nimi. KAJ on SVT:n tapaan järjestäytynyt Akavan Erityisaloihin, joten nykyiset jäsenedut ja lakimiespalvelut eivät muuttuisi. Aiheesta on keskusteltu pitkin kevättä ja keskustelu jatkuu kevätkokouksessa. Samalla päätämme asiaan liittyvistä jatkotoimenpiteistä. Tule mukaan vaikuttamaan!

Lauantaisen kokouksen päätteeksi jäsenemme Susanna Sillman vetää tulkkien eettiseen päätöksentekoon liittyvän aivoriihen osana YAMK-opinnäytetyötään. Virallisen ohjelman jälkeen pääsemme vielä porukalla tutustumaan Suomenlinnan saloihin.

Mielenkiintoisen kevätkokouspäivän lisäksi tarjoamme katsauksen viittomakielialan uusimpiin tutkimuksiin. Ääneen pääsevät Laura Kanto, Minttu Laine, Liisa Martikainen ja Elina Tapio. Aiheina on muun muassa CODA-lasten viittomakielen omaksuminen, katsekontakti tulkkaustilanteessa sekä tulkkien työnhallinnan tunne ja työhyvinvointi.

Aikataulut tarkentuvat lähempänä ajankohtaa: lauantain aikataulu on noin klo 11-16.30 ja illanvietto, sunnuntaina noin klo 9.30-15.

Kevätkokous 2017

Kevätkokous järjestetään lauantaina 6. toukokuuta klo 12–14 Suomenlinnassa osoitteessa Suomenlinna C9.

Kokouksen esityslista

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja ääntenlaskijat.
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
4. Hyväksytään kokouksen esityslista.
5. Käsitellään hallituksen kertomus yhdistyksen toiminnasta edellisenä vuonna.
6. Käsitellään tilikertomus ja tilintarkastajien lausunto edellisen vuoden tileistä, taloudenhoidosta ja hallinnosta.
7. Päätetään toimintakertomuksen hyväksymisestä, tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille.
8. Päätetään ylijäämän käyttämisestä tai alijäämän kattamisesta.
9. Käsitellään kokoukselle tehdyt aloitteet.
10. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
10.1 Päätetään SVT:n ja KAJ:n yhdistymisneuvotteluiden aloittamisesta
11. Kokouksen päättäminen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 18.4.2017 mennessä osoitteeseen ilmoittautuminen@tulkit.net. SVT tarjoaa lounaat ja kahvit molempina päivinä. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä erityisruokavaliostasi! Kevätkokoukseen osallistuneille korvataan matkakuluista 20 euron ylittävästä osuudesta puolet.

Tervetuloa mukaan sankoin joukoin!