Uudet tuulet, SVT! Alueelliset tapaamiset viikoilla 8-11.

SVT järjestäytyi Akavan Erityisaloihin vuonna 2006. SVT:n liittyessä Akavan Erityisaloihin toisena vaihtoehtona keskusteltiin sulautumisesta toiseen käännös- ja tulkkausalan järjestöön. Tuolloin kuitenkin koettiin, että viittomakielen tulkkien tulee muodostaa oma ammattiyhdistyksensä, eikä yhdistyä muiden tulkkien kanssa.

Nyt on aika selvittää, onko tilanne vielä sama. Olisiko mahdollista yhdistyä toisen järjestön kanssa vai onko edelleen hyödyllisempää olla oma pieni joukkomme, eikä osa suurempaa kokonaisuutta? Hallituksen tavoitteena on selvittää, mikä on SVT:n tehtävä ja miten sitä voitaisiin kehittää ja muuttaa.

Syyskokous päätti aloittaa SVT:n toiminnan tarkastelun alueellisten tapaamisten kautta. Tapaamisissa esiin nousevia asioita käydään läpi kevätkokouksessa toukokuussa. Seuraavassa syyskokouksessa hallitus esittelee pohdintoja, suuntaviivan ja mahdollisen ehdotuksen SVT:n toiminnasta ja sen tulevaisuudesta.

Alueellisten tapaamisten aikataulut on nyt päätetty. Tulemme kiertämään kymmenen aluetta ympäri Suomen helmi–maaliskuun 2017 aikana. Tilaisuuksissa on paikalla vähintään yksi hallituksen jäsen ja etänä toinen. Myös useampi live-hallituslainen on mahdollinen. Puheenjohtaja Emilia pyrkii olemaan mukana etänä kaikissa tapaamisissa. Tapaamisissa esitellään myös suunnittelemaamme tulkkikorttia.

Alla aikataulumme, tsekkaa lähin tapahtumasi ja osallistu! Suluissa hallituksen jäsen, joka on paikalla vetämässä puhetta.

Viikko 8

Ti 21.2. Vaasa, Toripaviljonki klo 17-19  (Eveliina)

Ke 22.2. Jyväskylä, Teeleidi klo 18-20 (Matu ja Anna)

Ke 22.2. Oulu, Konst o. Deli klo 18-20 (Marika ja Eveliina)

To 23.2. Tampere, Piazza foodfactory and bar klo 18-20 (Eija ja Roni)

Viikko 9

Ke 1.3. Helsinki, Café Köket klo 17-19 (Emilia ja Anna)

Pe 3.3. Turku, Wiklundin kahvila klo 18-20 (Eveliina (& Anna/Eija)

Viikko 10

Ma 6.3. Lahti, Mamma Maria klo 18-20 (Kirsi ja Emilia)

Viikko 11

Ma 13.3. Joensuu, ravintola Kreeta klo 18-20 (Kirsi)

Ti 14.3. Kuopio, Isä Camillo klo 18-20 (Kirsi ja Matu)

La 18.3. Lappeenranta, Kahvila Majurska klo 12-14 (Kirsi ja Emilia)

Tarjoamme jokaiselle kahvit ja kahvileivän. Matkakorvauksia maksamme 20 euron ylittävästä osuudesta puolet. Lähtekää mukaan sankoin joukoin ja tulkaa kauempaakin, vaikka kimppakyydeillä! Ilmoittaudu mukaan Facebook-tapahtumaan ja/tai osoitteeseen ilmoittautuminen@tulkit.net. Kerro, minkä alueen tapahtumaan osallistut.

Tervetuloa!