Viittomakielen tulkit päättivät yhdistymisen puolesta

Suomen Viittomakielen Tulkit ry on hyväksynyt syyskokouksessaan esityksen yhdistymisestä Käännösalan asiantuntijat KAJ ry:n kanssa. Päätös syntyi yksimielisesti.

"Päätöstä edelsi vilkas keskustelu. Luopuminen SVT:stä tuottaa varmasti surutyötä tulkkien keskuudessa, mutta tulimme siihen tulokseen, että että yhdistyminen tulee kehittämään toimintaamme ja parantamaan edunvalvonnallista asemaamme", kommentoi Suomen Viittomakielen Tulkit ry:n puheenjohtaja Emilia Norppa.

Myös Käännösalan asiantuntijat KAJ ry:n puheenjohtaja Hanna Boman on päätöksestä ilahtunut: "Tämä on hyvä uutinen. Yhdistymisen jälkeen olisimme 2800 monikielisen viestinnän asiantuntijan järjestö. Se toisi meille lisää sekä taloudellisia että toiminnallisia mahdollisuuksia, vaikuttavuutta ja monipuolisia verkostoja. "

Suunnitellun aikataulun mukaan yhdistyminen toteutuisi vuoden 2019 alussa. Yhteinen yhdistys saisi uuden nimen ja ilmeen. Seuraava askel prosessissa on Käännösalan asiantuntijat KAJ ry:n syyskokous 22. marraskuuta. Jos myös KAJ päättää yhdistymisen puolesta, yhdistymisen valmistelut voidaan aloittaa heti vuoden 2018 alussa.

Suomen Viittomakielen Tulkit ry on v. 1982 perustettu viittomakielen tulkkien ammattijärjestö. Käännösalan asiantuntijat KAJ ry on v. 1979 perustettu kääntäjien, tulkkien ja muiden monikielisen viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö. Molemmat yhdistykset kuuluvat Akavan Erityisaloihin.

Lisätietoja:
Emilia Norppa
Puheenjohtaja, Suomen Viittomakielen Tulkit ry
puheenjohtaja(a)tulkit.net

Hanna Boman
Puheenjohtaja, Käännösalan asiantuntijat KAJ ry
puheenjohtaja(a)kaj.fi