Hallituksen kevätkauden päätös

Kesäkuun puolivälin SVT-perinteisiin kuuluu hallituksen kesäpäivät. Tänä vuonna annoimme Onnelan (Tuusulassa) huolehtia siitä, että kokoustamisen puitteet olivat kunnossa. Vietimme koko kokouspäivän käytännössä laineiden äärellä kokoustaessamme saunamökissä.

Yhdistyminen

Ensikuulemalta ja -silmäyksellä yhdistymisestä voisi sanoa, että asiat rullaavat eteenpäin. Nyt kun uusi nimi on päätetty, ollaan pohtimassa yhdistyksen yleisilmettä, värimaailmaa, jne. Suunnittelutoimisto on antanut muutamia hyviä vaihtoehtoja pohdittavaksi.

Vaikka visuaalinen ilme tuleekin suunnittelun ammattilaisilta, on uuden yhdistyksen toiminta ja sen kulttuuri luotava sisältäpäin. Puolen vuoden kuluttua kaksi suurta yhdistystä todella lakkaavat olemasta ja vuoden alussa syntyy uusi, vielä suurempi ammattiyhdistys. Vanhasta ja totutusta luopuminen voi tuottaa tuskaa ja halua pitää kiinni jostain oman yhdistyksen tärkeästä asiasta. Toimivaa yhdistystä ei kuitenkaan rakenneta toisen jatkeeksi, vaan on luotava uudet, yhdessä päätetyt käytänteet ja tavat. Prosessi vaatii aikaa ja työtä ja jäsenistöllä on siinä myös oma roolinsa, olla mukana toiminnassa ja tuoda omia toiveitaan kuuluville.

Viittomakielen tulkkien työryhmää ollaan paraikaa kasaamassa. Kuulemamme mukaan innostusta on ollut, olethan ilmoittautunut? Jos et vielä, laitapa postia Hanna Gorschelnikille (hanna.gorschelnik@kaj.fi) ja lähde mukaan. Ensimmäinen tapaaminen on syyskuussa! Meiltä on kyselty miten pitkään työryhmä on toiminnassa. Tarkoitus on, että viittomakielen tulkkien työryhmä on yksi uuden yhdistyksen vakituisista työryhmistä. Myös muilla ammattiryhmillä tulee olemaan omia työryhmiään. Toivomme, että nyt ilmoittautuvat halukkaat olisivat mukana vähintään vuoden verran, jotta työlle saadaan luotua rutiineja ja jatkumoa.

Yhdyshenkilötoimintakin kokee raikastuksen vuoden vaihteessa. Ajatuksena on, että jatkossa alueellisesta toiminnasta vastaisi vähintään kaksi yhdyshenkilöä per alue. Työparin toisena jäsenenä olisi viittomakielen tulkki ja toisena nykyisen KAJ:n jäsen. Kuulostaa hyvältä, eikö? Olemme jo lähettäneet postia nykyisille yhdyshenkilöille ja kysyneet olisivatko he jatkamaan toimintaa työparin kanssa. Toivottavasti uusi innostaa ja kutsuu mukaan toimintaan!

Seuraava yhteinen tapaamisemme on perjantaina 31. elokuuta, kun SVT:n hallitus tapaa KAJ:n hallituksen KAJ:n toimistolla Pohjoisespalla.

Syyskokous ja opintopäivä la 6.10.

Missä ja millaisen koulutuksellisen syyskokouspäivän tai -viikonlopun järjestämme? Olipa siinä meillä pähkinä purtavana! Hallitus joutui ensimmäistä kertaa ottamaan aikalisän, niin tukossa olimme eri vaihtoehtojen kanssa. Kyseessä on kuitenkin SVT:n viimeinen syyskokous, joten haluamme tarjota jäsenillemme hienon lopetuksen. Lopulta päädyimme yksipäiväiseen tapahtumaan, joka alkaa totutusti syyskokouksella ja jatkuu sitten koulutuksella päättyen ohjelmalliseen illalliseen. Tarkoituksena on viihtyä yhdessä vähän paremmin syöden ja toistemme seurasta nauttien.

Toimintaohje sinulle rakas kollega: Ota nyt se kalenteri ja ympyröi siitä lauantai 6. lokakuuta.  Silloin siulla on mp-merkintä (vapaapäivä/hlökohtainen meno) primessä, kotona ilmoitettu omasta ajasta ja kun tuo päivä koittaa, on mieli innosta hilpeä ja odottava, sillä silloin tapaat Helsingissä meidät kaikki, upeat viittomakielen tulkit “oman asian äärellä”. Tätä sie et halua jättää väliin!

Pitkän kokousperjantain ja yön levon jälkeen lauantaina osa hallituksesta tutustui Ainolaan. J.Sibeliuksen ajatuksella “vihreä soi f-duurissa” toivottaa SVT:n hallitus leppeää kesää. Nautitaan vihreästä, vehreästä luonnosta, auringon lämmöstä ja kerätään hyviä hetkiä elämän polulta!

Terveisin Kirsi hallituksesta