Järjestäytymiskokouksen antia

Uusi hallitus kokoontui loppiaisena Helsinkiin aloittamaakseen hallitustyötään livenä ja etäillen. Asialistalla tuntui olevan taas paljon kantaa otettavaa, suunniteltavaa ja päätettävää. Uudet hallituslaiset Roni ja Eveliina pääsivätkin tosi toimiin ja hallituksen jatkajat Emilia, Anna, Marika, Matu, Eija ja Kirsi verryttelivät joululoman jälkeen itsensä työmoodiin.

Hallituksen järjestäytyminen

Marraskuun lopulla pidetyssä perehdytysviikonlopussa olimme saaneet tehtävät ja vastuualueet hyvin sovittua. Tässä kokouksessa valitsimme vielä varapuheenjohtajaksemme Marjo-Leea (Matu) Alapurasen. Uskomme, että Emilia ja Matu ovat hyvä kaksikko työssään. Alla vielä koonti hallituksen pesteistä:

Puheenjohtaja: Emilia Norppa

Varapuheenjohtaja: Matu Alapuranen

Sihteeri : Matu Alapuranen

Talous: Eija Mäkinen

Edunvalvonta: Emilia Norppa, Eija Mäkinen (TTYR), Roni Kamil (tulkkikortti),

Kirsi Torkkeli (luottikset)

Tiedotusvastaavat: Emilia Norppa, Eveliina Pätsi (some-vastaava)

Koulutusvastaava: Anna Pyykkönen

Opiskelijavastaava: Eveliina Pätsi

Kansainvälisyysvast.: Marika Mäkilä

Kielisilta: Taina Loimo

Yhdyshenkilövast.: Kirsi Torkkeli

Suositusneuvottelut

Suositusneuvotteluja käytiin juuri joulun alla (21.12). Hyväksyimme pienin viilauksin nykyiset suositukset kuluvalle vuodelle (1.2.2018 saakka). Palkkoihin vaikuttava yleiskorotus 1% tulee voimaan toukokuulta.

Suositusneuvotteluja on tarkoitus jatkaa hiihtolomkauden koittaessa. Tällä hetkellä sovittuna ajankohtana on helmikuu. Tuolloin on tarkoitus jatkaa 1.2. 2018 voimaan tulevien suositusten neuvotteluja. Suurimpana mahdollisena muutoksena toivomme tuovamme jäsenillemme ns. kiinteän palkanosan mallin. Tämä on asia, joka on tullut vuosien aikana esille niin työnantaja- kuin työntekijäpuoleltakin. Se herättää ajatuksia puolesta ja vastaan ja selvitettävää meillä neuvottelupöydän osapuolilla riittää. Katsotaan, miten asia etenee.

SVT:n uudet tuulet - keskustelutilaisuudet

Alueellisten iltojen, tai oikeammin SVT:n uusien tuulien keskustelutilaisuuksien aikataulut saatiin pääosin sovittua ja jokainen meistä hallituslaisista on varannut jo vähintään yhden illan /päivän kalenteristaan tavatakseen väkeämme, jäseniämme. Tästä kuulemme & luemme pian lisää, kun saamme kutsut ja alustuksen blogiin, facebookiin ja alueellisille postituslistoille. Kannattaa seurata ilmoittelua ja pitää kalenteri käsillä.

Kevätkokous ja tulkkipäivät 6.-7.5. Helsingissä

Tämän kevään kevätkokous sai palstatilaa viime Kielisillassa. Valitettavasti ajankohta oli virheellinen. Korjattakoon se tässäkin: Kevätkokouksemme ja tulkkipäivät pidetään 6.-7.5. Helsingissä. Järjestelyt päivien suhteen ovat jo alkaneet. Toivotaan, että onnistumme tarjoamaan niin keskustelua, tietoa kuin virkistystäkin.

Nordic-seminaari Norjassa

19.-21.5.2017 Tromssassa järjestettävään Nordic-seminaariin etsitään matkanjohtajaa. Mikäli tunnet kiinnostusta ja osaamista tulkkien ryhmämatkan järjestämiseen ja matkanjohtajana toimimiseen, ota yhteyttä Marika Mäkilään (kv-vastaava(ät)tulkit.net). Nordic on nyt niin mukavassa matkassa, että sinne kannattaa lähteä isommallakin porukalla!

Tulkkauksen kolmiportaisuus

Tupa ry on tehnyt Kelalle ehdotuksensa tulkkausten luokittelusta kolmeen eri  luokkaan nykyisten kahden sijaan. Luokitteluun vaikuttavat mm. vuorovaikutuksen taso ja tahti, henkilömäärä, asiakkaan rooli tilanteessa, tilanteen vaativuus ja julkisuus. Voidaan todeta, että osa nykyisen vaativan ja perustason tulkkauksista siirtyisi luokittelun mukaan keskimmäiseen luokkaan. Tästä luokittelusta toivotaan työvälinettä Kelan välitykselle. Esittelemme mallin piakkoin jäsenistöllemme sähköpostitse ja toivomme saavamme siihen runsaasti kannanottoja. Pysy siis ”linjoilla”.

Työhön mars..

Kokoustettuamme hallituksemme siirtyi työn pariin. Jokaisella on omat vastuut ja sen mukaiset työt. Julkisimmillaan työ näkyy TTYR:n kokouksissa, suositusneuvotteluihin liittyvissä posteissa sekä Uusien tuulien tilaisuuksien myötä läpi Suomen maan. Jos teille tulee kysyttävää, olkaa yhteydessä!

Terveisin hallitus2017@tulkit.net