Järjestäytymiskokous 9.1.2016

Uusi hallitus kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen skypen välityksellä lauantaina 9. tammikuuta. Lumimyräkkä tai pakkasen hyydyttämät kulkupelit eivät näin päässeet vaikuttamaan kokousaikatauluun ja saimme järjestäydyttyä sutjakasti.

Puheenjohtaja Emilia Norppa on tällä hetkellä äitiyslomalla tulkin töistään, mutta yhdistyshommissa hän on mukana mahdollisuuksiensa mukaan. Edustustehtävissä häntä sijaistaa uusi varapuheenjohtajamme Terhi Kalliomäki. Terhi vastaa tänä vuonna myös opiskelija-asioista ja taloudesta, kuten tähänkin mennessä. Edunvalvonnassa vaikuttavat pj:n ja varapj:n lisäksi viralliset edunvalvontavastaavat Kirsi Torkkeli ja Eija Mäkinen. Heidät tavoittaa sähköpostilla osoitteesta edunvalvonta(ät)tulkit.net. Sihteerin ja tiedottajan pesti siirtyi Matu Alapuraselle. Edellinen sihteerimme Jenni Mikkola-Majamaa on myös äitiyslomalla, mutta hoitaa samalla yhdyshenkilövastaavan pestiä. Emilia ja Jenni saivat vauvansa marraskuussa perättäisinä päivinä, joten voinemme puhua hallituskaksosista! Marika Mäkilä jatkaa kansainvälisyysvastaavana ja Anna Pyykkönen koulutusvastaavana.

TTYR kokoontuu ensimmäisen kerran tänä vuonna 25.1. Sinne meiltä lähtevät Terhi ja Kirsi. TTYR:n kokouksia tulee olemaan tänä vuonna neljä, ellei tarve vaadi useampia. Pöytäkirjat löytyvät tulkit.netistä.

Tilaamme tällekin vuodelle koulutuksia, mutta suunnitelmat eivät ole vielä täysin lukkoon lyötyjä. Suunnitelmissa on maahanmuuttajille tulkkausta ja alueellisia työpajoja tulkkiuteen liittyen. Tiedotamme lisää, kun paikat ja päivämäärät ovat tarkentuneet!

Uudet suositukset on tavoitteena saada voimaan helmikuusta 2016 lähtien. Suositukset ovat ajalle 1.2.2016- 31.1.2017. Palkkoja korotetaan yleiskorotuksella, jonka suuruus on 1,0 %. Tiedotamme pian tarkemmin suosituksiin tulevista uudistuksista, kun asiat saadaan virallisesti päätökseen.

SVT:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään 21.5. Mikkelissä, siis samaan aikaan Kuurojen kulttuuripäivien kanssa. Teimme saman Tampereella kaksi vuotta sitten ja järjestimme tuolloin myös opiskelijaillan. Toivomuksena on tänäkin vuonna päästä tapaamaan tulkkiopiskelijoita! Kevätkokouksen yhteyteen järjestämme osallistujille hyvinvointipäivän, jossa huolletaan niin kehoa kuin mieltäkin. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet tulevat Kielisiltaan 1/2016, joka ilmestyy maaliskuun alussa.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille, ollaan yhteydessä!