Kevätterveiset!

Torstaina 19.4 hallitus etäkokousti omaan keskustelevaan tapaansa. Asioita olikin paljon: Yhdistymisneuvottelut ja uuden uljaan yhdistyksen muotoutuminen puhututti kuten myös tulevat kevät- ja syyskokouksetkin. Kelan vierailu, opiskelija- ja jäsenasiat sekä apurahat saivat myös aikansa.

Yhdistymisestä

Aiemmin päivällä oltiin “Pespalla” (KAJ:n Pohjoisesplanadin toimistolla) pidetty taas palaveria KAJ:n edustajien kanssa. Tuolloin valittiin mm. nimiehdotuksista ne kolme, jotka olivat ns. jatkoon menijät. Lopullinen päätös uuden yhdistyksen nimestä tehdään toukokuussa KAJ:n edustajien kanssa.

Saimme tiedon rinnakkaisjäsenyyden mahdollisuudesta. Jipii, nyt siis kaikki jäsenet liittymään KAJ:n jäseneksi. Meidän oma SVT:mme on tämän vuoden edunvalvojamme, jäsenmaksut maksamme (SVT:n mukaan) normaalisti ja voimme olla mukana vaikuttamassa ja päättämässä uuden yhdistyksemme asioihin. Selkokielellä: Nyt jäseniksi kollegat, loppuvuonna runsain joukoin KAJ:n vuosikokoukseen (vastaava kuin meidän syyskokous) valitsemaan uutta hallitusta. Varmistetaan, että saadaan vk-tulkkeja riittävästi hallitustyöhön heti yhdistyksen ensi henkäisystä lähtien. Jäseneksi voi liittyä tästä, tarvitset liittyäksesi AE:n jäsennumerosi, jonka löydät jäsenkortistasi tai AE:n jäsenpalvelujen kautta.

Kevätkokous 19.5 Kuopiossa

Kevätkokous Kuopiossa on jo kahden viikon kuluttua! Myö ollaan kuultu, että moni järjestää luokkakokouksia tuolle viikonlopulle Kuopioon. Oikein hyvä!! Tästähän on hyvä ottaa vinkkiä ja koota omatkin huitojakaverit koolle. Kokouspäivään kannattaa virittäytyä jo perjantaina tapaamalla kollegoja ja yöpymällä hyvin kokoushotellissamme Sokos hotel Puijonsarvessa, tai muissa läheisissä hotelleissa. Vaihtoehtoisesti voit yhdistää kokoustamisen ja kollegojen tapaamisen sekä mahdollisen vierailun sukulaisten tai ystävien luokse. Teetpä niin tai näin, pääasia on, että tulet paikalle. Muistathan siis ilmoittautua, viimeistään tänään!

Meille tulleiden kyselyjen perusteella olemme päättäneet, että myöskin ei-jäsenet voivat osallistua päivään 45€ hinnalla. Tervetuloa tapaamaan kollegoja, vaihtamaan kuulumisia & ajatuksia sekä osallistumaan Susanna Sillmanin luennolle.

Perjantaina, kokouspäivän aattona järjestetään myös opiskelijatapaaminen. Opiskeljat, olkaahan kuulolla. Tästä tulee lisäinfoa lähempänä.

Syyskokous 6.–7.10.

Hallitus harppasi ajatuksissa kevyesti kesän yli ja suuntasi pohtimaan syyskokousta. Alueellisissa tapahtumissa on heitetty ajatus syyskokousviikonlopusta. Myöhän oltiin tässä heti mukana ja olemme jo laittaneet tarjouspyyntöjä virkistystä & kokousta & koulutusta sisältävästä kokouspaketista eri tahoille. Katsotaan, missä tavataan. Tärkeintä mitä sie voit tehdä, on VARATA jo nyt KALENTERISTASI viikonlopun 6.–7.10. Kalenteroimalla sen jo nyt Primeen ja omaan kalenteriin, olet puolimatkassa kohti huippuviikonloppua.

Alueelliset tapahtumat

Alueellisissa tapahtumissa on ollut mukavaa ja jäseniä sekä ei-jäseniä on ollut hyvin paikalla. Tulevat tapaamiset ovat 4.5. Jyväskylässä, 5.5. Oulussa sekä 31.5. Lahdessa. Mikäli jokin noista mainituista kunnista & tapaamisista on lähellä siua / työskentelyaluettasi / mukavan matkan päässä, laita päivä kalenteriisi, sulje primesi tuolta ajalta ja osallistu tapaamiseen. Se kannattaa.

Opiskelijat, uudet jäsenet, apurahat

Opiskelijatapaamisia / tiedotusta toivotaan niin opiskelijoiden kuin meidänkin taholta. Nyt niitä on muutama tulossa: Helsingin Humakissa voi tavata meidän Eija Mäkisen ja AE:n Amalia Ojasen 14.5. ja syksyn Hurrikaani- kiertueella (14.9) ollaan myös mukana.

Uusia jäseniä ollaan saatu, oikein hyvä juttu. Hyvää on myös se, että niin nyt meillä kuin uudessakin yhdistyksessä voi olla myös ammatinharjoittajana mukana. Miettikäähän kollegat tätäkin vaihtoehtoa. Kuka muu muka ellei me, aja tämän alan ihmisten etuja tai pidä ääntä kuuluvilla?

Apurahoja oli haettu mielestämme yllättävänkin vähän. Neljälle hakijalle myönsimme kullekin apurahaa. Muistutammekin, että syksyllä on jaossa taas rahaa hyvin perusteluin haettuihin hakemuksiin. Tuemme mielellämme jäsentemme kouluttautumista. Hakemusten tulee olla hallituksella syyskuun loppuun mennessä.

I love tulkki

Lopuksi todettakoon, että meidän viittomakielen tulkkien elämässä / työpäivissä on niitä  kutkuttavia hetkiä, jotka vannoo muistavansa vielä pitkään (hurraa hyvä, mutta lyhytkestoinen muisti), mukavia kollegoja, joiden kanssa keikka on yhteinen onnistuminen,  flow:ta arjesssa, lennokkuutta, vaihtelevuutta, luovuutta.. siis niitä nyansseja, jotka virittävät meitä, antavat virtaa ja saavat meidät hehkumaan työssämme. Eikös niin kollegat. 

Terveisin Kirsi Torkkeli hallituksesta