Maaliskuun lopun kuulumisia

Maaliskuun valoa ja tiivis hallituksen kokous, niistä oli lauantaiaamupäivä 3.3. tehty. Sen sijaan, että olisimme kokoontuneet yhteisen kokouspöydän äärelle, pidimme napakan etäkokouksen. Itse siemailin kahvia padin, perusläppärin ja lisänäytön äärellä ja samalla siinä istuessa mietin, mitenkähän kanssakokoustajat olivat aamupäivään varustautuneet?

Isot asiat koskettivat luonnollisesti yhdistymistämme KAJ:n kanssa sekä Nordic Seminarin kuulumisia ja alueellisia tapahtumia. Niin ikään keskustelimme oppilaitosvierailuista, TTYR:stä ja vierailusta Kelaan. Paljon mahtui asiaa ja puhetta reiluun kolmeen tuntiin.

SVT:n ja KAJ:n yhdistyminen

Tammi-, helmi- ja maaliskuussa on kokoonnuttu yhteisen pöydän äärelle miettimään, mitä kaikkea on suunniteltava, hoidettava ja järjestettävä ennen kuin yhdistymisemme tapahtuu. Noista palavereista on virrannut hyvää energiaa, hyvät kollegat, tämä on hyvä juttu!

Maaliskuulla kokoontuivat myös Kielisillan ja Kajawan toimitukset, sillä myös lehdet yhdistyvät yhdeksi ja nyt onkin aika suunnitella uutta lehteämme. Tälläisissä siirtymävaiheissa tilaa on myös uusille kirjoittajille ja toimittajille. Mikäli siis tunnet vetoa, ota yhteyttä: kielisilta@tulkit.net.

Nimikilpailuun tuli paljon nimiehdotuksia, joista maaliskuun kokouksessa valittiin muutama eteenpäin kehitettäväksi. Lopullinen nimi päätetään toukokuussa järjestettävässä erillisessä kokouksessa, johon myös jäsenet pääsevät osallistumaan. Seuratkaa tiedotustamme!

Ensi vuotta ja toimintaamme ajatellen on aika kutsua aktiivisia, idearikkaita, toiminnan ihmisiä viittomakielen tulkkien työryhmään. Työryhmä on uudessa yhdistyksessä se, joka yhdessä toiminnanjohtajan ja järjestötyöntekijöiden kanssa pitää tulkkien ääntä kuuluvilla, suunnittelee koulutuksia ja tekee asiantuntijalausuntoja. Olemme kuulleet monen puhuvan kuinka tällainen työskentely olisi kivaa, haastavaa ja voisi nähdä itsensä mukana tässä. Huuda siis hep ja ilmoita itsesi hallitukselle (puheenjohtaja@tulkit.net). Tähän porukkaan mahtuu mukaan monenlaista osaajaa ja persoonaa.

Kesäkuussa pidettävät hallituksen kesäpäivät ovat tänä vuonna Helsingissä. Toivomme suuresti saavamme silloin toiselle kokouspäivälle koolle molempien yhdistysten hallitukset. Toivotaan, että tässäkin onnistumme. Synergiaa, hyötyä ja iloa siitä varmasti olisi kaikille.

KAJ päättänee kevätkokouksessaan tämän kuun lopulla meidän liittymisestämme KAJ:n jäseniksi ilman jäsenmaksuvelvoitetta. Tämän toteutuessa voisimme liittyä yhdistykseen jo 1.4. alkaen. Me, SVT:n hallitus, toivomme, että mahdollisimman moni liittyy jäseneksi jo tänä vuonna. Näin meillä olisi äänestysoikeus ensi syksyn vuosikokouksessa ja voimme olla vaikuttamassa vuoden 2019 budjettiin ja hallituksen kokoonpanoon.

Nordic Seminar

Eveliina Pätsi edusti meitä Nordic Seminarissa. Eve on luvannut kirjoittaa päivien annista itse, joten tässä yhteydessä mainittakoon, että yhden päivän aihe oli ammattitaidon jatkuva kehittäminen (CPD) ja siihen liittyvät käytänteet. Hallitus olisi intoutunut keskustelemaan tästä pidemminkin. Me olemme tainneet unohtaa oman ammatillisen kehittymisemme ja ammattitaidon ylläpitämisen kela-kuohunnan takia. Mitä jos tänä vuonna nostetaan päämme ja ollaan ylpeästi ammatillisia ja pidetään huolta ammattimme osa-alueista.

Nordic Seminar järjestetään meillä Suomessa 2020! Pian alkaa suunnittelu. VAU! (sanoisi Tanhupallokin.)

Alueelliset tapahtumat

SVT:n alueelliset tapahtumat starttasivat aamupalalla Rovaniemellä maaliskuun alussa. Tämän jälkeen helsinkiläiset tapasivat toisensa joogan ja aamupalan merkeissä. Samaa toivottiin myös Turkuun, jossa siellä joogattiin 24.3. Tampere ja Vaasa kokoontuivat myös maaliskuussa. Muualla tavataan huhtikuun aikana, esimerkiksi Kuopion aluetapaaminen on 6.huhtikuuta. Siispä Lahti, Mikkeli, Lappeenranta, Jyväskylä, Oulu herätys, vielä ennätätte vaikuttaa siihen, mitä teidän tapaamisessanne tehdään! Heitä viestillä ideasi: yhdyshenkilovastaava@tulkit.net.

Oppilaitosvierailut

Blogin ilmestyessä on Diakissa jo vierailtu yhdessä AE:n Amalia Ojasen kanssa.  Humakin Hurrikaaniin meiltä ei valitettavasti ole edustusta. Jotkut ovat kaipailleet meitä Humakin Kuopion ja Helsingin toimipisteisiin. Tulemme vierailulle erittäin mielellämme kunhan yhteyshenkilöt ja aikataulut ratkeavat.

Vierailu Kelaan

Meillä on Kelan kanssa suunnitteilla vierailu välitykseen. Olemme käyneet asiasta sähköpostia ja toivomme, että aikataulu vierailulle varmistuu piakkoin.

Kevätkokous Kuopiossa 19.5.

Tässäkin on hyvä muistutella kaikkien mieliin toukokuinen kevätkokouksemme Kuopiossa. Tervetuloa Kallaveden äärelle, Kuopioon, kalakukkojen ja leppoisien savolaisten valtakuntaan la 19.5. Kokoustamme ja kouluttaudumme. Iltapäivälle meille on lupautunut Susanna Sillman jatkamaan viime keväänä aloitettua teemaa tulkin etiikasta. Myö tykättiin tästä kovasti ja nyt kollegat, jatketaan keskustelua! 

Syyskokous Helsingissä 6.-7.10.

Syyskokous pidetään lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna, luultavasti pääkaupunkiseudulla. Tavoitteena on kaksipäiväiset kokous- ja koulutuspäivät hyvällä ruualla ja ohjelmalla johon voi pistää päälle ”vähän parempaa seppälää”. Kannattaa jo varata tämäkin viikonloppu kalenterista.

Seuraavan kerran hallitus kokoustaa huhtikuun 19. päivä. Tuolloin käsittelemme mm. apurahahakemukset. Vink, vink, vielä ennätät hakemaan avustusta vaikkapa kouluttautumiseen.

Iloa ja valoa, kevättä kohti mennään!

Terveisin Kirsi hallituksesta