Syyskokous Tampereella 1.10.2017

SVT:n hallitus kokousti lauantaipäivän suunnitellen loppuvuoden toimia ja seuraavan päivän syyskokousta. Illaksi oli luvassa hyvää seuraa, herkkuja Plevnassa ja huumoria Komediateatterissa stand upin muodossa. 

Sunnuntai oli tiivis kokous- ja koulutuspäivä. Syyskokouksessa meitä oli 23 äänioikeutettua päättämässä yhdistymisestämme KAJ:n kanssa. Tiiviin keskustelun jälkeen todettiin antaneemme yksimielisesti puoltoäänemme yhdistymisellemme. Seuraava vaihe on KAJ:n syyskokous marraskuussa, jonka toivomme päätyvän samaan lopputulemaan. Mikäli näin tapahtuu, voimme alkaa toteuttaa aiesopimustamme yhdistymisestämme. Seuraa tiedotustamme, niin pysyt kärryillä missä mennään!

Vaikka yhdistyminen koetaan hyvänä ja positiivisena asiana, oli aistittavissa huolta tulkkien asioiden näkyvillä ja kuuluvilla pitämisen puolesta, yhteyksien säilymisestä viittomakieliseen maailmaan (järjestöt ja liitot) ja tulkkien henkisen kodin katoamisesta. Yhdistyminen voidaan kokea kriisinä, jota on hyvä palastella ja käsitellä. Voimmeko tässä nähdä uhan lisäksi myös mahdollisuuden? Olisiko tässäkin kollegiaalisuutta ja viittomakielistä yhteyttä tiivistävää ainesta? Emmekö kanna kaikkea tärkeää itsessämme, ei kai se ole kiinni nimissä tai papereissa? Näitä ja monia muita ajatuksia varten, kaipailtiin foorumia, jolla tätä asiaa voi käsitellä. Ehkäpä se voi olla SVT:n oma, suljettu facebook-ryhmä, sopisiko se tunteiden ja tuntemusten purkuun? Hallitus haluaa vastata tähän myös ensi kevään aluuellisten iltojen kautta.

Toimintasuunnitelmassamme olemme päättäneet jatkaa ensi keväänä alueellisia iltoja tämän vuoden malliin. Kokoonnutaan saman pöydän äärelle syömään, kuulemaan toivottavasti toteutuvan yhdistymisen etenemisestä ja alan kuulumisista ja nautitaan ohjelmasta (teatterista, elokuvasta.. mitä se kullakin alueella on).  Toimintasuunnitelmamme ei tuo ensi vuoteen juurikaan muutoksia. Mahdollisen yhdistymisen valmistelujen lisäksi SVT jatkaa totutusti toimintaansa. Niin kansainvälinen - kuin opiskelijatoimintakin jatkuu, edunvalvontatyötä tehdään vahvasti, osin lausunnoin ja kannanotoin, sekä osallistuen TTYR:n ja toimintaan ja eri yhteistyöelimiin ja työryhmiin.

Hallituksessa väki hieman vaihtui: Pitkäaikainen hallituksen jäsen Marika Mäkilä väistyi sivuun ja hänen tilalleen saimme Nina Luston. Erovuorossa niin ikään olleet Eija Mäkinen ja Marjo-Leea Alapuranen jatkavat edelleen hallituksessa. Varajäseninä toimivat Taina Laitinen ja Taina Loimo. Kiitämme Marikaa ansiokkaasta työstä kansainvälisellä sektorilla, yhteydenpidosta meidän ja eri tahojen välillä. Toivotamme hänelle ilonpisaroita tulevaan. Niin ikään toivotamme Ninan sekä ”Tainat” tervetulleeksi tekemään työtä kanssamme. Odotettavissa on jälleen työntäyteinen vuosi!