SVT ry

Suomen Viittomakielen Tulkit ry on vuonna 1982 perustettu, valtakunnallinen viittomakielen tulkkien etujärjestö.

Yhdistys on järjestäytynyt Akavan Erityisaloihin vuonna 2006. Tätä ennen SVT oli STTK:ssa, Erityisalojen toimihenkilöliitto ERTOssa vuodesta 1986 alkaen. Viittomakielen tulkkauksen saralla kansainvälisesti tunnettu yhdistyksemme on ollut European Forum of Sign Language Interpreters EFSLIn jäsen vuodesta 1993 alkaen. World Association of Sign Language Interpreters WASLIin SVT liittyi heti WASLIn perustamisen jälkeen vuonna 2004.

Yhdistyksen varsinainen jäsen on viittomakielen tulkkikoulutuksen suorittanut tai koulutusta vielä suorittava henkilö. Ammattiliiton vaihdoksen myötä Suomen Viittomakielen Tulkit ry:n varsinainen jäsen kuuluu myös Akavan Erityisaloihin. Mikäli tulkki ei halua olla Akavan Erityisalojen jäsen, mutta haluaa kuulua SVT:hen, hän voi hakea SVT:n kannatusjäseneksi. Näin on mahdollista tukea Suomen Viittomakielen Tulkit ry:n toimintaa ja osallistua tapahtumiin jäsenhinnoin.

Suomen Viittomakielen Tulkit ry jäsenlehti Kielisilta ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Yhdistys järjestää säännöllisesti ammatillisia koulutustapahtumia sekä tarjoaa jäsenilleen edunvalvontaa.